Over Sony Music

Sony Music Entertainment is een van de grootste platenmaatschappijen ter wereld en maakt onderdeel uit van het Sony Corporate netwerk. Het kantoor van Sony Music Nederland is gevestigd in de A’DAM Toren, in het hart van Amsterdam.

Vele internationale en nationale artiesten zijn getekend bij Sony Music. We werken met heel veel trots samen met supersterren als Calvin Harris, Martin Garrix, Beyoncé, Pharrell Williams, Gavin James, Kygo, Pitbull, Dimitri Vegas & Like Mike, Sia en Zara Larsson en met lokale artiesten als Yung Internet, Mr. Probz, Bløf, Eefje de Visser en vele anderen.

Sony Music geldt binnen de muziekindustrie als innovatief koploper op het gebied van streaming services.

Onze artiesten

Hieronder vind je een selectie van de internationale en nationale artiesten die getekend zijn bij Sony Music.

AC/DC

Alvaro Soler

Amber Gomaa

Axel Flóvent

BEYONCÉ

BLØF

Bob Dylan

BRING ME THE HORIZON

BRUCE SPRINGSTEEN

Call It Off

CALVIN HARRIS

Campsite Dream

Celine Dion

Charl Delemarre

ChildsPlay

David Bowie

Depeche Mode

Dyna

Eefje de Visser

Elvis Presley

Emma Bale

Emmit Fenn

Enrique Iglesias

F1rstman

FNMLAS

Foo Fighters

Frank Boeijen

Friends In Paris

Gavin James

George Michael

Jay Sean

Jett Rebel

John Legend

Johnny 500

Justin Timberlake

K’s Choice

Kaleem Taylor

Kav Verhouzer

Kerano

Kings of Leon

Leonard Cohen

LITTLE MIX

LittleKings

Lulleaux

Maaike Ouboter

Mart Hoogkamer

Martin Garrix

Martin Garrix

Michael Jackson

Miles Davis

Miley Cyrus

Milow

Mr. Probz

Nick Nicolai

OIJ

P!nk

Rob de Nijs

Robbie Williams

Roger Waters

Roy Orbison

Sammie Sedano

San Holo

Sigourney K

Steve Void

Suzan & Freek

Takkie

Tastic

THE CHAINSMOKERS

Timeflies

TP4Y

VanVelzen

Yung Internet

Yung Nnelg

Onze Labels

Sony Music Entertainment verzamelt enkele labels met een rijke geschiedenis in de muziekindustrie. Maak kennis met zowel onze grote internationale labels als onze lokale labels, die samen een breed scala van artiesten en genres vertegenwoordigen.

Ons Team

Graag stellen we het team van Sony Music Nederland aan je voor

Stuur ons je demo's

Ben je ervan overtuigd dat we eens naar jouw muziek zouden moeten luisteren? We zijn bij Sony altijd op zoek naar The Next Big Thing, dus ontvangen we graag je demo.

Onze A&R-managers beluisteren alles, maar kunnen helaas niet overal op reageren. Als we interesse hebben, nemen we uiteraard contact met je op.

Jouw Filtr

Wil je nieuwe muziek ontdekken, de laatste hits luisteren of een lekkere afspeellijst vinden voor een speciale gelegenheid? We got your back! Check out Filtr, de playlist service van Sony.

Filtr is ‘s werelds grootste externe playlist curator met wereldwijd meer dan 26 miljoen volgers op streamingdiensten als Spotify, Apple Music en Deezer. Onze Filtr-redacteurs zijn verspreid over meer dan 45 landen en selecteren dagelijks de beste muziek voor de afspeellijsten van Filtr.

For every mood a playlist!

Onze Vacatures

Bekijk hier het aanbod van onze openstaande vacatures. Een open sollicitatie sturen is ook altijd welkom. Tevens zijn we gedurende het jaar in verschillende periodes op zoek naar stagiaires. Lees onderaan de pagina hoe je met ons in contact kan komen.

 

Data Analyst Sony Music Entertainment
Ben jij continu bezig met het analyseren van consumentengedrag? Word je blij van een dataset waaruit je conclusies en aanbevelingen kunt halen? Ben je sceptisch totdat je zorgvuldig de achterliggende data hebt onderzocht? Dan hebben wij een mooie kans voor jou als Data Analyst bij Sony Music op ons kantoor in Amsterdam.  
 
Muziekconsumptie anno 2017 brengt nieuwe inzichten met zich mee en als onderdeel vanSony Music’s Insights team zal je je verdiepen in een rijke bron van consumentendata, met als doel diverse afdelingen te bedienen met inzichten en aanbevelingen omtrent consumentengedrag, ons repertoire en (streaming) partners.       
 
Taken
Vereisten, wat verwachten wij van jou?  
1. Hands-on data/analytics ervaring.
2. Afgeronde relevante bacheloropleiding (HBO/WO)
3. Bedreven in presentatie, spreadsheet en word processing software.
4. Uitgebreide kennis in data-analyse, datamining en data preparatie – inclusief kennis in   programmeertalen zoals SQL, Python of R. Ervaring met datavisualisatie en kennis in Alteryx en Tableau is een pré.
5. Communicatie skills, goede beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal zowel in woord als geschrift.
 
Wat bieden wij jou?
Over Sony Music
Sony Music Entertainment is een van de grootste platenmaatschappijen ter wereld en maakt onderdeel uit van het Sony Corporate netwerk. Het kantoor van Sony Music Nederland is gevestigd in de A’DAM toren, in het hart van Amsterdam.
 
Reageren?
Ben je enthousiast over deze functie en wil je ons overtuigen mail een motivatiebrief en je CV naar [email protected]sonymusic.com voor 13 oktober a.s. Een business case en een persoonlijk gesprek zijn een onderdeel van de selectieprocedure.

STAGE LOPEN BIJ SONY MUSIC?

Let op! Het is helaas niet meer mogelijk om te solliciteren naar een stageplek voor september 2017. We ontvangen wel graag je CV, lees hieronder alles over onze stageprocedure.

Sony Music biedt enthousiaste HBO-/WO-studenten graag de kans om kennis te maken met de muziekindustrie. Wij weten immers als geen ander hoe leuk dat is! Maar naast alle muzikale perks, werken we ook gewoon heel hard. We zijn daarom op zoek naar stagiaires met een passie voor muziek én grote professionele ambitie. Kom jij ons overtuigen van jouw drive?

SOLLICITEREN
Als je wil solliciteren naar een stage, stuur dan een mail naar HR-manager Nienke Offermans ([email protected]) met je CV en een originele motivatie. We begrijpen uiteraard als geen ander dat het je te gek lijkt om bij Sony te werken, maar we willen heel graag weten waaróm! Vermeld ook duidelijk in welke afdeling je interesse hebt (zie onder op welke afdelingen je stage kunt lopen). We kunnen zowel afstudeer- als meeloopstages faciliteren.

STAGE-SELECTIEDAG
Twee keer per jaar (zo rond augustus en januari) organiseren we een selectiedag voor de komende stageperiode. Uit alle stage-sollicitaties kiezen we een groep interessante kandidaten, die we uitnodigen op ons kantoor in de A’DAM Toren in Amsterdam. We vertellen dan meer over Sony Music, onze artiesten en de verschillende afdelingen. Ook onderwerpen we de kandidaten aan een serieuze business case, die je binnen afzienbare tijd moet uitwerken en presenteren. Daarnaast is er ruimte voor een persoonlijk gesprek om iedere kandidaat beter te leren kennen. Aan het einde van de selectiedag kiezen wij per afdeling een aantal stagiaires die we heel graag bij Sony verwelkomen om de eerste kneepjes van het vak te leren.

Als we je op basis van je sollicitatie willen uitnodigen voor de stage-selectiedag, krijg je daarover eind februari of eind augustus van ons bericht. Omdat we ontzettend veel sollicitaties ontvangen, is het voor ons helaas niet mogelijk om het je persoonlijk te laten weten als je niet bent geselecteerd. In dat geval hopen we dat je ergens anders een mooie stageplaats vindt en zien we je misschien alsnog later terug in de muziekindustrie!

STARTDATA STAGE
Let op: je kunt alleen in januari/februari en september van elk jaar starten met je stage. Voor de aankomende stageperiode in september 2017 zijn we voorzien. Het is helaas niet meer mogelijk om te solliciteren naar een stageplek voor september 2017. Als je nu een (open) sollicitatie stuurt, nemen we je brief mee in de selectie voor de stage-selectiedag van september 2017 en kun je (als je wordt aangenomen) op zijn vroegst starten in januari 2018.

INHOUD VAN DE STAGE
Stagiaires zijn bij ons altijd volledig onderdeel van het team. Je mag aansluiten bij meetings die je zelf mede voorbereidt, maakt en verstuurt rapportages, denkt en werkt mee met events en krijgt de verantwoordelijkheid en zelfstandigheid om projecten op te pakken. Uiteraard word je daarin goed begeleid door onze mensen en zorgen we er samen met jou voor dat je stage bij Sony leerzaam, nuttig en inhoudelijk is.

AFDELINGEN
Op onderstaande afdelingen kun je bij ons stage lopen:

MARKETING
Ons marketingteam bestaat uit een Marketing Director, twee Promo personen, drie Product Managers, 2 creatieve content Marketing Managers en een Marketing Coordinator.

Als je stage loopt bij Marketing, ben je de rechterhand van de Marketing Coordinator die alle projecten en releases overziet. Je maakt bijvoorbeeld presentaties of visuals voor meetings, verzorgt mailings en zet winacties uit. We hopen dus dat je creatief bent! Naast de standaard vaardigheden die we verwachten van een stagiair (zie onder), is het voor deze stage ook belangrijk dat je goed overweg kunt met bewerkingsprogramma’s.

ARTIST & REPERTOIRE (A&R)
Het A&R-team bestaat uit 4 A&R Managers voor diverse genres en een A&R Coordinator. Zij zijn verantwoordelijk voor het het aantrekken, begeleiden en ontwikkelen van nieuwe en al getekende artiesten. A&R werkt nauw samen met het marketingteam en regelt bovendien het productionele en organisatorische proces rondom releases. Als stagiair op A&R is het dus handig als je conceptueel kunt denken, een praktische instelling hebt én een oor hebt voor goede muziek.

RESEARCH & INSIGHTS (R&I)
Deze afdeling bestaat uit 2 Data& Insights Managers en houdt zich bezig met verzamelen, analyseren en interpreteren van data. Meten is immers weten! En al die kennis draagt dan weer bij aan voortdurende procesoptimalisatie. Een heel belangrijke afdeling dus.

R&I is nauw betrokken bij veel marketing- en A&R-processen. Als stagiair op deze afdeling werk je mee aan het informeren en adviseren over campagnes, tools en strategie. Heb je analytisch inzicht? Ben je nieuwsgierig en rust je niet voordat je het vraagstuk hebt opgelost? Dan is dit een stage voor jou!

STREAMING
Op Streaming zitten drie mensen: het Head of Streaming, een Playlist Manager en een Streaming Manager. Zij houden zich bezig met alle streamingdiensten en het beheren en vullen van ons eigen playlist label Filtr, ‘s werelds grootste externe dienst voor afspeellijsten met meer dan dertig miljoen volgers op Spotify.

Als je stage loopt bij Streaming, ondersteun je voornamelijk de Playlist Manager met het behandelen van allerlei verzoeken en vragen over playlisting. Het is daarom een pré als je ervaring hebt met relevante bewerkingsprogramma’s.

SELECTIECRITERIA
Onze stages staan open voor HBO- en WO-studenten met een relevante studierichting. We zijn op zoek naar stagiaires die hard kunnen werken én die begrijpen welke richting zij op willen: work hard, play hard! Daarnaast is het belangrijk dat je beschikt over de volgende vaardigheden:

– Zelfstandig
– communicatief zeer vaardig
– creatief
– nauwkeurig
– kennis van / ervaring met Microsoft Office

Kennis van Engels
Sony Music is natuurlijk een internationale organisatie. We werken dagelijks samen met collega’s en partners over de hele wereld, dus we vinden het heel belangrijk dat je goed Engels kunt spreken, lezen en schrijven.

We zien je sollicitatie heel graag tegemoet via [email protected].

Stage lopen bij Sony Music?

Bekijk hier het aanbod van onze openstaande vacatures. Een open sollicitatie sturen is ook altijd welkom. Tevens zijn we gedurende het jaar in verschillende periodes op zoek naar stagiaires. Lees onderaan de pagina hoe je met ons in contact kan komen.

STAGE LOPEN BIJ SONY MUSIC

STAGE-SELECTIEDAG OP MAANDAG 4 DECEMBER 2017
Op maandag 4 december a.s. organiseren we een stage-selectiedag voor stages die beginnen in januari of februari 2018. Lees hieronder alle info en zorg dat je erbij bent!

SOLLICITEREN
Sony Music biedt enthousiaste HBO-/WO-studenten graag de kans om kennis te maken met de muziekindustrie. Wij weten immers als geen ander hoe leuk dat is! Maar naast alle muzikale perks, werken we ook gewoon heel hard. We zijn daarom op zoek naar stagiaires met een passie voor muziek én grote professionele ambitie. Kom jij ons overtuigen van jouw drive?

Als je wil solliciteren naar een stage en mee wil doen aan de stage-selectiedag, stuur dan vóór donderdag 30 november een mail naar HR-manager Nienke Offermans ([email protected]) met je CV en een originele, korte motivatie. We begrijpen uiteraard als geen ander dat het je te gek lijkt om bij Sony te werken, maar we willen heel graag weten waaróm! Vermeld ook duidelijk in welke afdeling je interesse hebt (hieronder staan alle afdeling die stages aanbieden) en hoe het zit met je grafische skills (bijna in elke functie een pré). We kunnen zowel afstudeer- als meeloopstages faciliteren.

STAGE-SELECTIEDAG
Twee keer per jaar organiseren we een selectiedag en maandag 4 december 2017 is het weer zover. Uit alle stage-sollicitaties kiezen we een groep interessante kandidaten, die we van 12.00u tot 17.30u uitnodigen op ons kantoor in de A’DAM Toren in Amsterdam. We vertellen dan meer over Sony Music, onze artiesten en de verschillende afdelingen en hopen jullie natuurlijk ook beter te leren kennen. Aan het einde van de dag kiezen wij een aantal stagiaires die we heel graag bij Sony verwelkomen om de eerste kneepjes van het vak te leren.

Als we je op basis van je sollicitatie willen uitnodigen voor de stage-selectiedag op 4 december, krijg je daarover uiterlijk 1 december bericht. Omdat we ontzettend veel sollicitaties ontvangen, is het voor ons helaas niet mogelijk om het je persoonlijk te laten weten als je niet bent geselecteerd. In dat geval hopen we dat je ergens anders een mooie stageplaats vindt en zien we je misschien alsnog later terug in de muziekindustrie!

INHOUD VAN DE STAGE
Stagiaires zijn bij ons altijd volledig onderdeel van het team. Je mag aansluiten bij meetings die je zelf mede voorbereidt, maakt en verstuurt rapportages, denkt en werkt mee met events en krijgt de verantwoordelijkheid en zelfstandigheid om projecten op te pakken. Uiteraard word je daarin goed begeleid door onze mensen en zorgen we er samen met jou voor, dat je stage bij Sony leerzaam, nuttig en inhoudelijk is.

AFDELINGEN
Op deze afdelingen kun je bij ons stage lopen:

Marketing
Ons marketingteam bestaat uit een Marketing Director, twee Promo Coordinators, drie Product Managers, twee Creative Content Marketing Managers en een Marketing Coordinator.

Als je stage loopt bij Marketing, ben je de rechterhand van de Marketing Coordinator die alle projecten en releases overziet. Je maakt bijvoorbeeld presentaties of visuals voor meetings, verzorgt mailings en zet winacties uit. We hopen dus dat je creatief bent! Ook is het belangrijk dat je goed overzicht kan houden, omdat je veel dingen tegelijkertijd doet. Naast de standaard vaardigheden die we verwachten van een stagiair (zie onder), is het voor deze stage ook belangrijk dat je goed overweg kunt met bewerkingsprogramma’s zoals bijvoorbeeld Photoshop, Illustrator en After Effects.

Artist & Repertoire (A&R)
Het A&R-team bestaat uit vier A&R Managers en een A&R Coordinator. Zij zijn verantwoordelijk voor het het aantrekken, begeleiden en ontwikkelen van nieuwe en al getekende artiesten. A&R werkt nauw samen met het marketingteam en regelt bovendien het productionele en logistieke proces rondom releases. Als stagiair op A&R is het dus handig als je conceptueel kunt denken, goed kan plannen én een oor hebt voor goede muziek.

Streaming
Op de afdeling Streaming werken drie mensen: de Head of Streaming, een Playlist Manager en een Streaming Manager. Zij onderhouden het contact met alle streamingdiensten en houden het landschap nauwkeurig in de gaten. Daarnaast heeft Sony een eigen playlistmerk: Filtr. Onder deze merknaam vallen verschillende playlists die door de streaming afdeling onderhouden en vermarkt worden. Filtr heeft wereldwijd meer dan dertig miljoen volgers op Spotify.

Als je stage loopt bij Streaming, ondersteun je de Playlist Manager en streamingmanager met het behandelen van allerlei verzoeken en vragen over playlisting. Dit kan verschillen van het duiken in streamcijfers en –gedrag tot het bedenken van nieuwe playlistconcepten. We verwachten dus van je dat je kennis hebt van de verschillende platformen. Het is een pré als je ervaring hebt met relevante bewerkingsprogramma’s (Photoshop, Illustrator en eventueel premiere). We zoeken studenten die een opleiding Marketing of Communicatie volgen, met een focus op media en/of entertainment.

Research & Insights (R&I)
Deze afdeling bestaat uit twee R&I Managers en houdt zich bezig met verzamelen, analyseren en interpreteren van data. Meten is immers weten! En al die kennis draagt dan weer bij aan voortdurende procesoptimalisatie. Een heel belangrijke afdeling dus.

R&I is nauw betrokken bij veel marketing- en A&R-processen. Als stagiair op deze afdeling werk je mee aan het informeren en adviseren over campagnes, tools en strategie, op basis van mede door jou verzamelde en geanalyseerde informatie. Heb je analytisch inzicht? Ben je nieuwsgierig en rust je niet voordat je het vraagstuk hebt opgelost? En volg je een commerciële opleiding met vakken als econometrie en statistiek? Dan is dit een stage voor jou! We zoeken studenten die kunnen werken met bewerkingsprogramma’s en business intelligence tools en bij voorkeur al ervaring hebben met onderzoek en data-analyse.

SELECTIECRITERIA
Onze stages staan open voor HBO- en WO-studenten. We zijn op zoek naar stagiaires die hard kunnen werken én veel lol kunnen maken: work hard, play hard! Daarnaast is het belangrijk dat je beschikt over de volgende vaardigheden:

zelfstandig
communicatief zeer vaardig
creatief
nauwkeurig
kennis van / ervaring met Microsoft Office

Talenkennis
Sony Music is natuurlijk een internationale organisatie. We werken dagelijks samen met collega’s en partners over de hele wereld, dus we vinden het heel belangrijk dat je goed Engels kunt spreken, lezen en schrijven. Omdat je ook vloeiend in het Nederlands moet kunnen communiceren, is voor internationale studenten helaas niet mogelijk om bij Sony Music Nederland stage te lopen.

Enthousiast geworden? Mooi! We zien je sollicitatie voor de stage-selectiedag van maandag 4 december heel graag vóór 30 november tegemoet via [email protected]

Solliciteren

CONTACTEER ONS

Sony Music Entertainment Netherlands nv/SA – Overhoeksplein 29, 1031 KS Amsterdam

Privacy en cookie policy